Tag Archives: Tips Sembelit

Cara Mengatasi masalah bayi sembelit

      No Comments on Cara Mengatasi masalah bayi sembelit

nak sembelit ker ? Alahai siannya la anak kecik-kecik dan sembelit. Masalah sembelit dalam kalangan bayi memang selalu berlaku. Keadaan ini selalunya membuatkan ibu-ibu berasa susah hati. Yelah, ibu mana yang tahan melihat anak menangis sampai merah muka meneran sakit perut? Kesian kan bayi sembelit. . Bagi bayi yang lebih berusia dan sudah mula makan makanan pejal, simptom-simptom sembelit termasuklah:… Read more »

Tips Anak Sembelit dari Puan Yatie Eimra

      No Comments on Tips Anak Sembelit dari Puan Yatie Eimra

Sembelit ni perkara biasa jer dikalangan bayi & kanakĀ². AnakĀ² yang susah/cerewet makan pn xterkecuali alami masalah ni sebab pengambilan susu formula yang banyak. Bagi kes anak macam ni – Menurut pediatrik, susu susah nk hadam & akan diserap masuk dalam usus. Bila anak kurang makan lak, lg la lambat isi perut nak penuh. Najis dok terperam je dlm usus… Read more »