Tag Archives T-Rub

4 kaedah turunkan kuning bayi yang baru lahir

4 kaedah turunkan kuning bayi yang baru lahir

Posted on 1 min read 44 views

Jaundice atau biasa disebut ‘baby kuning’ adalah warna kekuningan yang kelihatan pada kulit yang disebabkan oleh meningkatnya kadar bilirubin dalam darah. Jaundis pada bayi adalah jaundis yang berlaku dalam masa sebulan selepas bayi lahir. Kaedah turunkan kuning bayi yang baru lahir: 1. Jika ...

Anak 6 bulan sembelit

Posted on 1 min read 634 views

Hi Semua, risau nya la mak-mak semua bila anak sembelit. Mana tak nya, kesian merah-merah muka meneran tapi tak keluar-keluar jugak. Menangis usah cakap la kan. Sedihnya la kanMinggu lepas saya dapat whatsaap dari seorang ibu. Anaknya baru start solid ...

Cara Mengatasi masalah Bayi Sembelit

Cara Mengatasi masalah Bayi Sembelit

Posted on 1 min read 769 views

Anak sembelit ker ? Alahai siannya la anak kecik-kecik dah sembelit. Masalah sembelit dalam kalangan bayi memang selalu berlaku. Keadaan ini selalunya membuatkan ibu-ibu berasa susah hati. Yelah, ibu mana yang tahan melihat anak menangis sampai merah muka meneran sakit perut? ...

Petua Atasi anak Sembelit

Petua Atasi anak Sembelit

Posted on 1 min read 841 views

Kesiannya kalau tengok anak sembelit kan. Merah-merah muka meneran, menjerit selagi tak keluar. Siannya la anak. Sembelit pada kanak-kanak adalah masalah yang biasa. Kanak-kanak sembelit kerana mempunyai pergerakan usus yang jarang atau kurangnya najis. Masalah sembelit pada kanak-kanak selalunya bersifat sementara. Salah ...

Manfaat Fennel Essential Oil

Posted on 2 min read 671 views

Dalam TUMMY TIME BALM ada pati FENNEL yang dapat membantu mencegah dan melegakan kembung perut. . Sebagai antispasmodic berkesan, ia bertindak ke atas otot licin dalam perut dan usus, sekali gus mengurangkan kesakitan gastrik, dan ketidakselesaan yang berkaitan dengan senak, kembung perut, ...

Tummy Time di Musim Raya

Posted on 1 min read 558 views

Musim musim raya ni kan. Perut mulalah nak meragam tak tentu pasal. Almaklumlah makan pun macam-macam. Berkecamuk makan dalam perut. Lepas tu jalan-jalan pulak area macam jelebu tu banyak la bengkang bengkok. Adu du memang angin naik ke kepala la. Rasa ...

Manfaat Lemongrass Essential Oil

Manfaat Lemongrass Essential Oil

Posted on 1 min read 639 views

Manfaat Lemongrass Essential Oil secara General dan Lemongrass EO juga ada dalam Resepi T-Rub Meningkatkan fungsi sistem penghadaman Mengurangkan masalah usus dan pencernaan.  Mencegah pembetukan gas yang berlebihan  Membantu meningkatkan peredaran darah  Natural Bug repellant .  Meningkatkan selera makan untuk ...

Produk Kami

0
Your Cart