Tag Archives: T-Rub

Anak 6 bulan sembelit

      No Comments on Anak 6 bulan sembelit

Hi Semua, risau nya la mak-mak semua bila anak sembelit. Mana tak nya, kesian merah-merah muka meneran tapi tak keluar-keluar jugak. Menangis usah cakap la kan. Sedihnya la kan Minggu lepas saya dapat whatsaap dari seorang ibu. Anaknya baru start solid food. Sejak tu la anaknya sembelit. Jadi dia nak cuba T-Rub untuk anaknya tu.  Hari ni saya follow up… Read more »

Manfaat Minyak Pati Tangerine – T-Rub

      No Comments on Manfaat Minyak Pati Tangerine – T-Rub

Assalammualaikum Semua, Salah satu minyak pati yang ada dalam T-Rub ialah Tangerine.  Minyak pati Tangerine, sama dengan minyak pati sitrus lain, ia di hasilkan dengan menekan kulitnya. Minyak pati Tangerine mempunyai rasa manis dan ringan dengan bau segar. Berbanding dengan minyak pati sitrus lain, minyak pati ini lebih ringan atau lebih halus. Manfaat Minyak Essential Tangerine  Antibakteria, anti-spasmodik, regenerasi yang… Read more »

Cara Mengatasi masalah bayi sembelit

      No Comments on Cara Mengatasi masalah bayi sembelit

nak sembelit ker ? Alahai siannya la anak kecik-kecik dan sembelit. Masalah sembelit dalam kalangan bayi memang selalu berlaku. Keadaan ini selalunya membuatkan ibu-ibu berasa susah hati. Yelah, ibu mana yang tahan melihat anak menangis sampai merah muka meneran sakit perut? Kesian kan bayi sembelit. . Bagi bayi yang lebih berusia dan sudah mula makan makanan pejal, simptom-simptom sembelit termasuklah:… Read more »

Petua Atasi anak Sembelit

      No Comments on Petua Atasi anak Sembelit

Kesiannya kalau tengok anak sembelit kan. Merah-merah muka meneran, menjerit selagi tak keluar. Siannya la anak. Sembelit pada kanak-kanak adalah masalah yang biasa. Kanak-kanak sembelit kerana mempunyai pergerakan usus yang jarang atau kurangnya najis. Masalah sembelit pada kanak-kanak selalunya bersifat sementara. Salah satu sebab terjadinya sembelit ialah diet. Jom Mama nak share 5 tips menangani masalah sembelit di kalangan anak-anak…. Read more »

Sebab kami lah Mama join Tasneem Naturel ❤

      No Comments on Sebab kami lah Mama join Tasneem Naturel ❤

Assalammualaikum..Hello Semua . Kamilah sebab Mama join Tasneem Naturel . 2 balm ni mesti kena ada dengan kami. . Sebenarnya Tummy Time tu  Mama kitorg yang selalu guna. Sebab Mama selalu sangat badan berangin, kembung,.Mabuk loya nak muntah semua la.dari baby hingga dewasa leh guna tekaww. . Sapu Sapu je lega.Sapu2 Tummy je kentut . . CoughFlu Time bekalan kitorg… Read more »

Manfaat Fennel Essential Oil

      No Comments on Manfaat Fennel Essential Oil

Dalam TUMMY TIME BALM ada pati FENNEL yang dapat membantu mencegah dan melegakan kembung perut. . Sebagai antispasmodic berkesan, ia bertindak ke atas otot licin dalam perut dan usus, sekali gus mengurangkan kesakitan gastrik, dan ketidakselesaan yang berkaitan dengan senak, kembung perut, loya dan sendawa. =============================   Sumber : https://draxe.com/fennel-essential-oil/ Fennel dalam bahasa Melayu ialah Jintan Manis.Fennel Essential Oil terkenal… Read more »

Tummy Time di Musim Raya

      No Comments on Tummy Time di Musim Raya

Musim musim raya ni kan. Perut mulalah nak meragam tak tentu pasal. Almaklumlah makan pun macam-macam. Berkecamuk makan dalam perut. Lepas tu jalan-jalan pulak area macam jelebu tu banyak la bengkang bengkok. Adu du memang angin naik ke kepala la. Rasa sebu sakit perut dan sakit kepala package. Tummy Time ni meeemang membantu sungguh raya ni. Ni feedback sendiri perut… Read more »

Manfaat Ginger Essential Oil

      No Comments on Manfaat Ginger Essential Oil

– #Mabuk kenderaan.– #Loya dan Mabuk..– #Perut tidak selesa. – #Demam dan rasa sejuk badan.Ginger Essential Oil memberi manfaat kepada masalah di atas :.Ia adalah salah satu Essential Oil dalam Tummy Time.Berminat dengan Tasneem Naturel Whatsaap 01156254769COD / Pickup Shah AlamPoslaju Seluruh Malaysia ❤Belian lebih daripada 1 balm potongan 10%Saya Agen Tasneem Naturel Shah Alam

Manfaat Lemongrass Essential Oil

      No Comments on Manfaat Lemongrass Essential Oil

Manfaat Lemongrass Essential Oil secara General dan Lemongrass EO juga ada dalam Resepi Tummy Time.. – Meningkatkan fungsi sistem penghadaman.-Mengurangkan masalah usus dan pencernaan..– Mencegah pembetukan gas yang berlebihan.– Membantu meningkatkan peredaran darah.– Natural Bug repellant ..– Meningkatkan selera makan untuk anak..– Melegakan sakit sendi ..– Membunuh dan menyekat bakteria dan kulat ..– Spider Vein – betis/peha timbul urat berselirat… Read more »

Cara urutan I Love U

      No Comments on Cara urutan I Love U

Urutan adalah terapi yang bermanfaat yang telah di amalkan sejak berabad-abad untuk membantu masalah penghadaman. Urutan juga adalah salah satu perkara yang dapat membantu anak-anak yang menangis berjam-jam akibat angin / kembung / colic. Orang dewasa juga boleh juga guna teknik urutan ini untuk masalah yang sama. Pernah tak dengar urutan I Love U ni?  Dulu-dulu Mama ingat urutan I… Read more »