Tag Archives: Sleep Time

Anak meragam dan tidur tidak lena, ibu naik gila

“Kak saya dh nak naik gila haha” Ini kisah setahun lepas, sungguh menjentik hati Mama. Sungguh saya terkejut dengan whatsaap ibu ni. Yelah, mana tak nya naik gila, bila anak merengek meragam tak nak tidur dan dah tidur pulak, sekejap bangun ( tidak tidur lena) . Esok mak nya pagi-pagi nak pergi bekerja pulak. Di tempat kerja, tekanan di tempat… Read more »

TIPS SEBELUM ANAK TIDUR

      No Comments on TIPS SEBELUM ANAK TIDUR

Saya ada baca one of my customer share di status Whatsaap dia dan saya pun minta la nota yang lebih details supaya info menarik ini dapat di kongsikan kepada lebih ramai ibu bapa. Thanks to Puan Syuhada.  Apa Nak Buat Sebelum Anak Tidur? Jauhkan anak kita daripada CAHAYA segala jenis gadget dan TV sebelum masuk waktu tidur Kena elakkan cahaya… Read more »

Tasneem Naturel Balm – Sleep Time

      1 Comment on Tasneem Naturel Balm – Sleep Time

šŸŒøBantu anak tidur lenašŸŒøBantu anak supaya mudah tiduršŸŒøBantu anak bangun dalam mood ceriašŸŒøMemberi tidur berkualiti Cara guna:šŸ‘‰Sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan Balm ini membantu anak yang susah tidur. Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan berkualiti. Sapu di kaki, belakang telinga, pergelangan… Read more »

Anak tak nak tidur la !

      No Comments on Anak tak nak tidur la !

Ada yang tanya  kenapa dah pakai Sleep Time anak tetap tak nak tidur? Ok ibu ayah. Macam ni. Dalam tubuh manusia ada dua hormon yang penting untuk tidur dan rehat, iaitu hormon melatonin dan serotonin. Hormon serotonin ni dia bantu galakkan rasa tenang muncul. Bila tenang badan anak akan relaks tau.Selain makanan, ada minyak pati dari tumbuhan yang boleh digunakan… Read more »

Anak tak nak tidur?

      No Comments on Anak tak nak tidur?

Ni Sleep time fungsi nya bantu anak tidur dgn lena.untuk anak-anak yang susah sgt nak tidur. Mata da kuyu niiii tapi tak nak tidur-tidur..Maknanya tu hormon tidur dia tak balance tau. Jadi, balm ini akan stabilkan hormon tidur tu. .Meh cuba calit sikit kat anak . Berminat dengan Tasneem Naturel Whatsaap 01156254769COD / Pickup Shah AlamPoslaju Seluruh Malaysia ā¤Belian lebih… Read more »

Bayi tidur lena ibu bahagia – Sleep Time

      No Comments on Bayi tidur lena ibu bahagia – Sleep Time

Anak-anak susah nak tidur? ļ’†Pukul 2-3 pagi Mama Ayah overtime main dengan anak2, aaalahai anakļ‘¶Esok Mama Ayah nak keje nak oiii !!! Haru haruļ˜‡ Ni kisah Mama Mama ļ‘‡ dahulu..Sekarang: 1. Sapu je sleepbalm xdan 10minit anak lelap. Bagus oii #BalmTN ni.2. Mommy sapu sleep time dkt yaya. Sampai skrg yaya tak bangun lagi. Lena betul yaya tido! Mommy pon… Read more »