Tag Archives: Sakit Perut

Tummy Time di Musim Raya

      No Comments on Tummy Time di Musim Raya

Musim musim raya ni kan. Perut mulalah nak meragam tak tentu pasal. Almaklumlah makan pun macam-macam. Berkecamuk makan dalam perut. Lepas tu jalan-jalan pulak area macam jelebu tu banyak la bengkang bengkok. Adu du memang angin naik ke kepala la. Rasa sebu sakit perut dan sakit kepala package. Tummy Time ni meeemang membantu sungguh raya ni. Ni feedback sendiri perut… Read more »

Cara urutan I Love U

      No Comments on Cara urutan I Love U

Urutan adalah terapi yang bermanfaat yang telah di amalkan sejak berabad-abad untuk membantu masalah penghadaman. Urutan juga adalah salah satu perkara yang dapat membantu anak-anak yang menangis berjam-jam akibat angin / kembung / colic. Orang dewasa juga boleh juga guna teknik urutan ini untuk masalah yang sama. Pernah tak dengar urutan I Love U ni?  Dulu-dulu Mama ingat urutan I… Read more »

Sakit Perut Lega dengan T-Rub

      No Comments on Sakit Perut Lega dengan T-Rub

Baru-baru ni Alisya kena cirit-birit..”Akit eut akit eut” sejak tu rajin pulak perut dia sakit…mama dia plak tak tahu bila masa alergik minyak telon baby.. Alhamdulillah dengan Tummy Time sapu je kat Perut,Tapak Kaki dan belakang dia…jap jap tu terus terkentut kentut…tangan mama pun tak alergik Tummy Time… Jom tengok apakah Essential Oil yang ada dalam Tummy Time…dan macam mana… Read more »

Tasneem Naturel Balm – T-Rub

      1 Comment on Tasneem Naturel Balm – T-Rub

  Assalammualaikum Semua…hai… Harini saya nak share satu lagi Balm yang terdapat dalam rangkaian Produk Tasneem Naturel iaitu T-Rub Mama risau anak kembung perut sakit perut, perut sebu, cirit birit, susah nak membuang, ketidakhadaman, sembelit? Senang cerita perut tak selesa. Atasi masalah ini dengan T-Rub Balm Tasneem Naturel. Ia bertindak seperti minyak telon/ yu yi, membantu membuang angin dalam perut,… Read more »