Tag Archives: Kembung

Badan Berangin – Cubalah Air Rebusan Serai Halia Lemon

Permandangan di pagi hari depan rumah Mak Biasalah musim buah durian ni, balik-balik kampung jer walaupun kami tak ada dusun tapi rezeki nya macam ada 10 pokok.Haha…Makan durian puas-puas sebelum balik Shah Alam, bukan setakat buah, kuah durian, tempoyak. Alhamdulillah Rezeki. Dah sedap2 di tekak tu, esoknya badan terus rasa berangin, sakit-sakit badan. Teringat nak buat rebusan halia, tengok di… Read more »

Kenapa bayi menangis ?

      No Comments on Kenapa bayi menangis ?

Bayi anda sering menangis? Bayi menangis adalah perkara tapi kalau tangisan nya berlarutan kena ambil perhatian ye Mommies. Jika bayi menangis kurang 5 minit, jangan risauyi mungkin perlukan lebih perhatian. Jika bayi menangis lebih 5 minit , periksa adakah bayi anda DEMAM – suhu normal manusia ialah 36.5 dan 37.5 darjah celcius. Tapi kalau bayi tidak demam, adakah dia sakit?… Read more »

Manfaat Minyak Pati Tangerine – T-Rub

      No Comments on Manfaat Minyak Pati Tangerine – T-Rub

Assalammualaikum Semua, Salah satu minyak pati yang ada dalam T-Rub ialah Tangerine.  Minyak pati Tangerine, sama dengan minyak pati sitrus lain, ia di hasilkan dengan menekan kulitnya. Minyak pati Tangerine mempunyai rasa manis dan ringan dengan bau segar. Berbanding dengan minyak pati sitrus lain, minyak pati ini lebih ringan atau lebih halus. Manfaat Minyak Essential Tangerine  Antibakteria, anti-spasmodik, regenerasi yang… Read more »

Perut Lega dengan T-Rub

      No Comments on Perut Lega dengan T-Rub

Ini kisah Nurs, haritu Nurs kena cirit-birit, tahu laa apa punca nya. “Akit eut akit eut” sejak tu rajin pulak perut dia sakit.masa tu la Mama detect yang rupanya Mama ni alergik juga dengan minya telon. Bila guna minyak telon habis la alergik tangan mama, keluar biji-biji air terus. Ya Allah, menakutkan betul. Alhamdulillah dengan T-Rub dari Tasneem Naturel ni… Read more »

Sakit Perut Lega dengan T-Rub

      No Comments on Sakit Perut Lega dengan T-Rub

Baru-baru ni Alisya kena cirit-birit..”Akit eut akit eut” sejak tu rajin pulak perut dia sakit…mama dia plak tak tahu bila masa alergik minyak telon baby.. Alhamdulillah dengan Tummy Time sapu je kat Perut,Tapak Kaki dan belakang dia…jap jap tu terus terkentut kentut…tangan mama pun tak alergik Tummy Time… Jom tengok apakah Essential Oil yang ada dalam Tummy Time…dan macam mana… Read more »