Tag Archives: Batuk

6 Cara Meghilangkan Batuk Anak

      No Comments on 6 Cara Meghilangkan Batuk Anak

Batuk! Musim-musim sekejap panas sekejap sejuk ni batuk pun susah nak hilang.Sebenarnya batuk ni berperanan dalam membersihkan iritasi dan infeksi dari tubuh, tetapi batuk terus-menerus dapat mengganggu rutin seharian anak. Ada banyak kemungkinan penyebab batuk, termasuk alergi, infeksi dan sebagainya. Beberapa petua dapat membantu melegakan batuk bagi anak Mommies. 6 Petua Melegakan Batuk ini adalah yang MamaNurs sendiri guna untuk… Read more »

Petua Batuk dan Asthma

      No Comments on Petua Batuk dan Asthma

Assalammualaikum Semua..Bz ke mak-mak semua. Nak share satu petua ni. Siapa tau daun apa ni? Nih dia daun herba bangun-bangun. Kalau ada batuk,asthma ke boleh la cuba ni. Caranya,rebus dengan air untuk dapatkan ekstranya dah sejuk minum. Sonang kan.. Lagu satu cara,ada kakak ipar tunjukkan ialah kunyah dan telan daun yang area pucuk tu. Tapi jangan lupa basuh dulu tau😊… Read more »

6 PETUA HILANGKAN BATUK BAYI DAN KANAK-KANAK

Bila anak batuk ibu ibu memang risau kan. Nak pulak anak yang semput.Jom tengok 6 Petua Hilangkan Batuk Anak-Anak : 1. Rehat secukupnya Ibu bapa perlu mengelakkan bawa anak keluar ke tempat-tempat sesak dan ramai orang kerana anak akan berasa terlalu letih dan melambatkan proses penyembuhan. Selain itu, ianya juga akan menyebabkan virus tersebar kepada kanak-kanak lain. 2. Tepuk percussion… Read more »

CF-Rub Tasneem Naturel bantu Selsema Batuk Berkahak

Assalammualaikum..Meh MamaNurs nak share feedback CF-Rub Tasneem Naturel / CoughFlu Time ni Selsema Alhamdulillah dah stop sah Batuk pun dah ok Kahak pun keluar banyak Best kan Customer Feeback macam ni. Bila anak ceria ibu pun bahagia gitu Jom tengok feedback ke 2 Selsema dah kering dengan CF-Rub dari Tasneem Naturel. Anak muntah kahak. Jom tengok apa fungsi utama balm… Read more »

Petua anak batuk, selsema demam

      No Comments on Petua anak batuk, selsema demam

Assalamualaikm Mommies Semua.. Musim hujan panas hujan panas ni. Anak demam batuk selsema biasalah kan….Mungkin Mommies boleh ikut panduan pemakanan dari encik google ni kalai au anak batuk selsama .Jaaangan lansung beri anak food that create mukus tu contoh susu, yougut, ice cream dsb.Tapi perbanyakkan food that eliminate mukus. Mama Nurs selalu buat sup ayam ke atau tomyam ke..dan letak… Read more »

Lega Kahak Cair..Anak Tidur Lena – CF-Rub

      No Comments on Lega Kahak Cair..Anak Tidur Lena – CF-Rub

“Hidung kering ..muntah kahak” Puan Rania .   “Lega Kahak Cair”   “Anak tidur lena lepas 3× muntah kahak” Puan Hafiza ===================== CoughFluTime . Bantu kurangkan #selsema Bantu cairkan #kahak Bantu melegakan asma Bantu legakan batuk Bantu kurangkan suhu ketika demam . . Cara guna: Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada . . Balm ini membantu… Read more »

CF-Rub redakan Selsema Batuk dan Kahak

      No Comments on CF-Rub redakan Selsema Batuk dan Kahak

Alangkah bagusnya ada CoughFlu Time. . Item wajib ada dalam handbeg mak mak . Mak mak pun lega . Anak anak pun ceria . “Cf sgt2 berkesan redakan selsema…sekali sapu terus kering hingus” Puan N  “Lps guba balm tu ,dia muntah plus kahak.esoknya dah tak batok lagi” Mama Noah  “Hingus keluar dan nafas dah kurang bunyi” Puan S… Read more »

Kahak banyak dah tak ada

      No Comments on Kahak banyak dah tak ada

” Anak i umur 4 bulan dan banyak kahak” Selepas guna CF-Rub “CF-RUB dah pakai. Kahak baby Sudah tak ada. Hari tu dah sapu, pakai dlm 3,4 hari je lepas tu baby i muntah semua kahak. sekarang ok dah. Tido dah tidak ada dengar bunyi kahak di tekak tu, syukur jiran saya kenalkan Balm Tasneem ni..” Feedback dari Puan Steff ===============================… Read more »

Tea Tree Essentia/ Oil dalam CF-Rub

      No Comments on Tea Tree Essentia/ Oil dalam CF-Rub

Tea tree oil atau minyak pokok teh ini berasal daripada daun tumbuhan alternifolia malaleuca. Biasanya ia dilihat bewarna keemasan dan sedikit pucat. Minyak pokok ini diperoleh dan diekstrak melalui kaedah penyulingan wap ranting pokok dan daunnya. Tea Tree Essential Oil ada dalam resepi  CoughFlu Time, Tea Tree EO ini mengandungi sifat #antimikrob, #antiseptik, dan #antiviral. Ia membantu untuk masalah tekak,… Read more »