Tag Archives: Angin

Badan Berangin – Cubalah Air Rebusan Serai Halia Lemon

Permandangan di pagi hari depan rumah Mak Biasalah musim buah durian ni, balik-balik kampung jer walaupun kami tak ada dusun tapi rezeki nya macam ada 10 pokok.Haha…Makan durian puas-puas sebelum balik Shah Alam, bukan setakat buah, kuah durian, tempoyak. Alhamdulillah Rezeki. Dah sedap2 di tekak tu, esoknya badan terus rasa berangin, sakit-sakit badan. Teringat nak buat rebusan halia, tengok di… Read more »

Sakit Perut Lega dengan T-Rub

      No Comments on Sakit Perut Lega dengan T-Rub

Baru-baru ni Alisya kena cirit-birit..”Akit eut akit eut” sejak tu rajin pulak perut dia sakit…mama dia plak tak tahu bila masa alergik minyak telon baby.. Alhamdulillah dengan Tummy Time sapu je kat Perut,Tapak Kaki dan belakang dia…jap jap tu terus terkentut kentut…tangan mama pun tak alergik Tummy Time… Jom tengok apakah Essential Oil yang ada dalam Tummy Time…dan macam mana… Read more »