Category Archives: Tasneem Naturel

Lucky Draw Tasneem Naturel – Kaki Gores Febuari

Ramai dah tunggu-tunggu bila Tasneem Naturel HQ nak buat lucky draw lagi kan! Haritu dah menyesal buang kotak & tak sempat scan hologram. Meleleh air liur tengok live kat Facebook winner dapat hadiah best-best!  ingatkan main-main je..Yayyy Peraduan #kakigores kini kembali! Dengan 10 hadiah menarik untuk dimenangi! Ada Stroller Baby Throne yang boleh galas macam handbag je untuk travel, Autumnz… Read more »

Kulit Muka Kering, Merenyam dan Gatal

      No Comments on Kulit Muka Kering, Merenyam dan Gatal

Assalammualaikum Semua. Hai hai hai semua. Harini Mama ingin sharekan satu cerita jeng jeng. Ceritanya macam ni, Puan H yang dalam gambar nih dia nk buat treatment dermapen (treatment untuk bersalin kulit),tetapi staff di sana tidak membenarkan buat treatment itu lagi. Ini adalah kerana kulitnya sangat kering macam ekzema. Jadi, mereka cadangkan kepadanya untuk sapu calamine supaya hilang kesan kering… Read more »

Anak Meragam dan Tidak Tidur Lena

      No Comments on Anak Meragam dan Tidak Tidur Lena

“Smlm try pakai calm dgn sleep time,alhamdulillah lena sungguh baby..”. Throwback kisah haritu, bestnya bangun-bangun pagi dapat feedback dari ibu ini buat Mama tersenyum kerana dapat bantu ibu ini juga tersenyum dan tidur dengan lena.. Alhamdulillah . Alkisah, malam tadi ibu ini datang amik balm…dengan uwan nya pun mengadu, baby dari dalam berpantang tido tak lena, meragam… Sebelum ni dah… Read more »

Kenapa bayi menangis ?

      No Comments on Kenapa bayi menangis ?

Bayi anda sering menangis? Bayi menangis adalah perkara tapi kalau tangisan nya berlarutan kena ambil perhatian ye Mommies. Jika bayi menangis kurang 5 minit, jangan risauyi mungkin perlukan lebih perhatian. Jika bayi menangis lebih 5 minit , periksa adakah bayi anda DEMAM – suhu normal manusia ialah 36.5 dan 37.5 darjah celcius. Tapi kalau bayi tidak demam, adakah dia sakit?… Read more »

6 Cara Meghilangkan Batuk Anak

      No Comments on 6 Cara Meghilangkan Batuk Anak

Batuk! Musim-musim sekejap panas sekejap sejuk ni batuk pun susah nak hilang.Sebenarnya batuk ni berperanan dalam membersihkan iritasi dan infeksi dari tubuh, tetapi batuk terus-menerus dapat mengganggu rutin seharian anak. Ada banyak kemungkinan penyebab batuk, termasuk alergi, infeksi dan sebagainya. Beberapa petua dapat membantu melegakan batuk bagi anak Mommies. 6 Petua Melegakan Batuk ini adalah yang MamaNurs sendiri guna untuk… Read more »

Peraduan Kaki Gores

      No Comments on Peraduan Kaki Gores

Serius la harini dah 31 haribulan? Esok dah masuk 2019! Ohemgeeeee. Eh jap! Belum masuk 2019 kan? So korang yang belum kasi #gores balm edisi OmarHana tu masih berpeluang utk gores tau! Ha yg mana dah gores and isi form tu dah boleh maksimumkan doa dan solat hajat, hehe. Tuah ayam nampak kat kaki, tuah mommies? Ha, mungkin boleh sambut… Read more »

Lavender dan Tasneem Naturel

      No Comments on Lavender dan Tasneem Naturel

LAVENDER , ye ini Lavender. Korang tahu tak, pati lavender ini ada dalam SEMUA balm TASNEEM NATUREL. secara umumnya LAVENDER banyak digunakan sebagai bahan tambahan untuk pewangi, sabun, shampu, aromaterapi dan ubat-ubatan. Wangi dan ia menenangkan. Balm Tasneem Naturel di adunkan bahan-bahan lain dengan lavender untuk memberi rasa relaks dan tenang, mengurangkan sakit kepala, membantu masalah tidur dan banyak lagi… Read more »

Apa beza Roll On dan Balm Tasneem Naturel?

      No Comments on Apa beza Roll On dan Balm Tasneem Naturel?

Tasneem Naturel pun ada Roll On? Ye, beberapa bulan lepas Tasneem melancarkan produk baru iaitu Roll On dan Bodywash, tetapi limited edition. Bulan lepas,sekali lagi roll on di keluarkan. Wah bestnya! Setiap item ada kekuatan dan peminatnya sendiri. Apa beza balm dan roll on? Roll on bentuknya ialah minyak/oil tetapi ianya cepat meresap, ringan dan mudah di bawa ke mana2… Read more »

Calm Time : Anak lebih selesa dan bertenang

      No Comments on Calm Time : Anak lebih selesa dan bertenang

Assalammualaikum , Hai semua , Cuti Sekolah menjelma dah ramai lah ibu bapa ambil kesempatan ini untuk gi jalan-jalan kan : travel time, kenduri kendara time, berjalan jauh time dan seumpama dengannya. Ni gambar kami pergi kenduri sepupu kami kahwin Yang ada bawak anak-anak kecil, masa ni la anak-anak banyak peel, menangis, meragam, mengamuk. Teringat peristiwa adik ipar saya di… Read more »

Peraduan Kaki Gores Tasneem Naturel

      No Comments on Peraduan Kaki Gores Tasneem Naturel

Taknak ke Pockit Plus Stroller yang power ni secara PERCUMA?! Kalau beli ni harga sampai mencecah Rm1400++ uolls. Matilanakk. Nak beli sendiri memang menangis lah, tengok video je mampu sambil berangan bawak si comel dalam stroller tu. Ringan, jimat space & travel friendly! ✈. Tapi kami nak kasi PERCUMA JE untuk pembeli bertuah mana-mana produk Tasneem Naturel dalam Peraduan #kakigores! Bukan… Read more »