Category Archives: Resepi

Resepi Sagu Gula Melaka

      2 Comments on Resepi Sagu Gula Melaka

Wow, panas-panas sedap kalau dapat makan Sagu Gula Melaka kan. Sejuk je lalu kat tekak ni ha.Ni permintaan anak dara kat rumah ni. Jom Mama nak share RESEPI simple ni : Bahan-bahanya ialah: – susu cair / santan – sagu speket (jenis kecik) – gula kabung – rose sirap – daun pandan Cara-caranya : Air Gula – pecah2kan gula kabung… Read more »

RESEPI HOMEMADE PENCUCI LANTAI / MEJA

      No Comments on RESEPI HOMEMADE PENCUCI LANTAI / MEJA

Asalammualaikum Semua, tebaca dari Facebook Puan Founder MNM , .Puan Shareeza Nazri. Resepi Homemade Pencuci Lantai dan Meja. Saje share jugak di sni untuk simpanan sendiri dan untuk korang yang baca pun dapat manfaat. “Kalau ada banyak buah oren kat umah tu jangan buang uoll. Leh buat pencuci meja,lantai,dll. Natural Oren kat umah ni biasanya buat coldpressjuss, kadang kalau sempat… Read more »

Variasi Resepi Lazat Mikkae Pure

      No Comments on Variasi Resepi Lazat Mikkae Pure

Assalammualaikum Hai Semua…. Ada customer Mikkae Milk ni katanya tak berapa nak boleh telan susu putih haa, tapi nak sangat dapat khasiat susu kambing. Apa nak buat ? Buat pengetahuan semua susu kambing MIKKAE ni dipek tanpa creamer, tanpa gula hanya 100% susu maka sebenarnya anda boleh variasikan resipi. Nak letak apa nak campur apa..ikut selera memasing. Jom saya share… Read more »

Tips Untuk Kulit Berminyak

      No Comments on Tips Untuk Kulit Berminyak

Anda mempunyai kulit jenis berminyak ? Jangan risau, ada beberapa TipsCantik yang anda boleh amalkan untuk mengurangkan masalah ini ! 😉 ✅ Elakkan makanan berminyak, fast food dan air gas “You are what you eat”, Makanan tersebut boleh menyebabkan kulit anda lebih berminyak jadi elakkan seboleh mungkin. ✅ Amalkan buah-buahan dan sayuran Bukan dapat kurangkan masalah kulit berminyak je, dapat… Read more »

Butter Cake with Mikkae Milk & Mikkae Cacao Powder

Comell sangat si cilik ni ! 😍 #ResepiMikkae ! Perkongsian salah satu peminat Mikkae Milk dan Mikkae Cacao Powder !  Butter Cake with Mikkae Milk & Mikkae Cacao Powder ! Nampak sedap nauu ! Ditambah lagi dengan kecomelan si cilik tu, adui melting tengok. ❤️  Jom prepare Butter Cake sedap teramat dengan bahan PREMIUM Mikkae Milk dan Mikkae… Read more »

Resepi Cantik & Sihat bersama Mikkae Milk

Langkah 1 Campur 2 skop Mikkae Milk bersama 200ml air suam. Langkah 2 Masukkan puri KURMA (option lain: boleh gunakan madu). Kekangan masa nak kisar kurma tiap kali nak bancuh? Jimatkan masa. Sediakan stok puri kurma, tahan sebulan dalam fridge. Rendam, lenyek dan panaskan sebentar, Simpan dalam bekas kedap udara di dalam fridge Langkah 3 Masukkan BADAM yg telah disangai… Read more »

Petua Detox Lemom

      No Comments on Petua Detox Lemom

Selalu korang gunakan #lemon untuk kesihatan camne? ..bahan2 yang biasa dalam rumah pun boleh untuk #detox la macam ni kan….Kalau badan #berangin tak selesa selalu saya buat masak lemon + serai + halia + air..nak minum campur madu pun ok..rasanya sedap …harum2 serai..macam minum tomyam gitu…minum sejuk pun sodap..minum panas2 pun sodap .gedebush gedebush poie eh… badan pun rasa ringan…. Read more »

Happiness is Homemade

      No Comments on Happiness is Homemade

Assalammualaikum….Hi Everyone..Saya doakan anda semua sihat sejahtera dan sentiasa dalam lindungan Allah. Dah lama tak update selain dari Shaklee kan… Al kisahnya nak share la pestime buat cookies…hahaha..baru pestime…takper…Better late than never. Azam tahun ni nak “JIMAT” dah tak nak beli biskut, cookies masa raya nanti.Tahun ni konsepnya JIMAT.. bukan kedekut tau tapi JIMAT.  Oven dah beli , beli oven… Read more »

Resepi Homemade Play Dough

      No Comments on Resepi Homemade Play Dough

    Apalagi bila cerita pasal permainan ni..dah semestinyalah atas permintaan a tu kan…hurm..positivenya Mama menjadi kreative memikirkan caranya. Actually, Dina dan dapat satu set Playdough masa bulan 10 haritu sempena Anniversary Mama dan Ayah..tak aci kan…kami yang Anniversary dia yang dapat hadiah. Tapi yang tinggal cuma bekas kosong dan acuan jer..yang lain abis dan ayah Dina buang..Sepah jer abis… Read more »

KARIPAP GEDABAK MAKBUNGE

      No Comments on KARIPAP GEDABAK MAKBUNGE

Assalammualaikum Semua…Hari-hari asyik cerita pasal Shaklee jer kan…hari ni saya nak share resepi terlebih rajin minggu ni…hehehe…Dah lama berangan, mengidam nak buat Kuih Karipap. Kuih Karipap yang kami buat ni saya namakan Kuih Karipap Gedabak. Eh kenapa ada “kami” tu..Yang buat inti karipap saya la, yang bancuh tepung saya la..yang uli cik abang…yang kelim cik abang..yang jadi pemerhati anakku Dina..jadi… Read more »