Lucky Draw Tasneem Naturel – Kaki Gores Febuari

Ramai dah tunggu-tunggu bila Tasneem Naturel HQ nak buat lucky draw lagi kan! Haritu dah menyesal buang kotak & tak sempat scan hologram. Meleleh air liur tengok live kat Facebook winner dapat hadiah best-best!  ingatkan main-main je..Yayyy Peraduan #kakigores kini kembali! Dengan 10 hadiah menarik untuk dimenangi! Ada Stroller Baby Throne yang boleh galas macam handbag je untuk travel, Autumnz… Read more »

Kulit Muka Kering, Merenyam dan Gatal

      No Comments on Kulit Muka Kering, Merenyam dan Gatal

Assalammualaikum Semua. Hai hai hai semua. Harini Mama ingin sharekan satu cerita jeng jeng. Ceritanya macam ni, Puan H yang dalam gambar nih dia nk buat treatment dermapen (treatment untuk bersalin kulit),tetapi staff di sana tidak membenarkan buat treatment itu lagi. Ini adalah kerana kulitnya sangat kering macam ekzema. Jadi, mereka cadangkan kepadanya untuk sapu calamine supaya hilang kesan kering… Read more »

Anak Meragam dan Tidak Tidur Lena

      No Comments on Anak Meragam dan Tidak Tidur Lena

“Smlm try pakai calm dgn sleep time,alhamdulillah lena sungguh baby..”. Throwback kisah haritu, bestnya bangun-bangun pagi dapat feedback dari ibu ini buat Mama tersenyum kerana dapat bantu ibu ini juga tersenyum dan tidur dengan lena.. Alhamdulillah . Alkisah, malam tadi ibu ini datang amik balm…dengan uwan nya pun mengadu, baby dari dalam berpantang tido tak lena, meragam… Sebelum ni dah… Read more »

Kenapa bayi menangis ?

      No Comments on Kenapa bayi menangis ?

Bayi anda sering menangis? Bayi menangis adalah perkara tapi kalau tangisan nya berlarutan kena ambil perhatian ye Mommies. Jika bayi menangis kurang 5 minit, jangan risauyi mungkin perlukan lebih perhatian. Jika bayi menangis lebih 5 minit , periksa adakah bayi anda DEMAM – suhu normal manusia ialah 36.5 dan 37.5 darjah celcius. Tapi kalau bayi tidak demam, adakah dia sakit?… Read more »

Kisah Kami : BabyWearing Kain Batik Lepas

      No Comments on Kisah Kami : BabyWearing Kain Batik Lepas

Mama tengok-tengok Facebook semalam, jumpa la gambar ni. Gambar Nur Alisya yang di yang gendong ayahnya beberapa tahun lepas. Al kisahnya Alisya memang agak semangat, memang kalau dukung dia tu terasa la. Kami ada jugak cuba carrier yang di hadiahkan oleh kawan Mama auntie Kong dan Renu. dan juga carrier kakak nya, tapi dia tak mahu duduk pulak.Anyway thanks antie2… Read more »

Patutkah Penggunaan Walker, Baby Bouncer dan Jumper ?

Ada banyak kontroversi tentang penggunaan walker, baby bouncer dan jumper.   Terdapat banyak juga kemalangan bayi yang melibatkan penggunaan produk ini. Jadi persoalannya, patutkah ibu-ibu menggunakan produk ini ? Boleh. Tapi, MODERATION is key. Dengan kata lain, bersederhanalah dengan penggunaannya. Jom admin rungkaikan sedikit bahaya penggunaan produk ini supaya ibu-ibu boleh cakna dan elak mana yang boleh. Ibu perasan tak… Read more »

Harga Susu Kambing Mikkae Jan 2019

      No Comments on Harga Susu Kambing Mikkae Jan 2019

MIKKAE menawarkan HARGA MAMPU MILIK untuk nilai SUSU KAMBING PURE Mencari2 susu kambing berkualiti premium di pasaran? Inginkan yang terbaik untuk seisi keluarga? Risau dengan susu kambing premix yang sedia ada di pasaran? Inginkan susu kambing asli tanpa campuran? Jangan risau kami membantu anda memilih susu yang sesuai dan terbaik untuk anda dan seisi keluarga Ada apa dengan MIKKAE MILK… Read more »

6 Cara Meghilangkan Batuk Anak

      No Comments on 6 Cara Meghilangkan Batuk Anak

Batuk! Musim-musim sekejap panas sekejap sejuk ni batuk pun susah nak hilang.Sebenarnya batuk ni berperanan dalam membersihkan iritasi dan infeksi dari tubuh, tetapi batuk terus-menerus dapat mengganggu rutin seharian anak. Ada banyak kemungkinan penyebab batuk, termasuk alergi, infeksi dan sebagainya. Beberapa petua dapat membantu melegakan batuk bagi anak Mommies. 6 Petua Melegakan Batuk ini adalah yang MamaNurs sendiri guna untuk… Read more »

5 Makanan untuk Minda Anak

      No Comments on 5 Makanan untuk Minda Anak

Assalammualaikum, entry kali ini adalah panduan untuk Mommies termasuk MamaNurs ni mencari makanan yang baik dan berkhasiat . Hidangan yang sihat membantu perkembangan otak anak-anak kita. Check it out ! 1. Madu kaya dengan fruktosa iaitu gula ringkas yang boleh diserap terus ke dalam darah untuk memberi tenaga segera. Para penyelidik menggelar madu sebagai agen untuk mencerdaskan otak.  Sabda Rasulullah… Read more »

Peraduan Kaki Gores

      No Comments on Peraduan Kaki Gores

Serius la harini dah 31 haribulan? Esok dah masuk 2019! Ohemgeeeee. Eh jap! Belum masuk 2019 kan? So korang yang belum kasi #gores balm edisi OmarHana tu masih berpeluang utk gores tau! Ha yg mana dah gores and isi form tu dah boleh maksimumkan doa dan solat hajat, hehe. Tuah ayam nampak kat kaki, tuah mommies? Ha, mungkin boleh sambut… Read more »