13 PETUA POWER MENDIDIK ANAK YANG NAKAL MENJADI SOLEH!

1. Pastikan dia makan malam sebelum maghrib seperti yang Nabi SAW sarankan supaya mudah belajar waktu malam. Makan malam lepas maghrib buat anak mudah letih dan mengantuk bila belajar. Makanan hadam selepas 1 ½ jam makan. Jadi anak boleh belajar dengan berkesan dan fokus jika belajar 1 ½ jam selepas makan malam. Pastikan dia kurang makan daging merah, banyakkan daging… Read more »

Agen Tasneem Naturel Shah Alam

      No Comments on Agen Tasneem Naturel Shah Alam

Assalammualaikum Hi Semua, Entry kali ni, saya ingin kongsikan bagaimana bermulanya perkenalan saya dengan Tasneem Naturel. Ceritanya begini, selepas kelahiran anak kedua saya Alisya, saya mempunyai masalah kulit yang tiba-tiba teruk. Banyak urusan Alisya dan rumah di uruskan oleh ayahnya, di sebabkan ayahnya bekerja maka dia terpaksa di mandikan di awal pagi. Setelah beberapa bulan, Alisya kerap batuk dan batuknya… Read more »

Set Baby Spa – Coming Soon

      No Comments on Set Baby Spa – Coming Soon

Mak-mak yang ada anak kecil tu atau bakal ada bayi tak lama lagi, boleh la consider Set Baby Spa ni Set ini ada 3 item ❤ Mandian Head To Toe. ❤ Massage oil ❤ Lotion . Dan kita ada dua size. Size permulaan (Satu Set) dan set besar(loose) . Produk ini memang 100% natural dan preservative yang digunakan pun dari… Read more »

5 jenis balm Tasneem Naturel

      No Comments on 5 jenis balm Tasneem Naturel

CF-RUB Mengandungi minyak pati dari tumbuhan Lavender, Orange, Lemon, Cypress, Eycalytus, Tea tree dan Frankinsense.Balm ini terbukti berkesan membantu melegakan selsema secara alami, mencairkan kahak dan melegakan batuk. Ia juga memberikan kesan positif kepada masalah asma dan membantu mengurangkan suhu ketika demam. Balm ini sangat membantu bagi ibu bapa menguruskan anak. T-RUB Mengandungi minyak pati dari tumbuhan Junipers, Peppermint, Lavender,… Read more »

Jom Jadi Agen Tasneem

      No Comments on Jom Jadi Agen Tasneem
agen tasneem

Anda ingin tambah pendapatan?? Nak cari pendapatan sampingan ? Pernah guna produk Tasneem dan rasa ingin bersama-sama berkongsi?  Jom tengok : APA ITU TASNEEM NATUREL?- Produk Tasneem Naturel ialah Produk Muslim Bumiputera yang dihasilkan pada mulanya untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh anaknya sendiri. Visi syarikat Tasneem Naturel adalah untuk menjadi pengeluar produk berasaskan minyak pati tumbuhan (essential oil) yang di percayai… Read more »

Balm Tasneem Naturel

      No Comments on Balm Tasneem Naturel

Apa Itu Balm Tasneem Naturel? Balm Tasneem Naturel adalah balm yang sesuai digunakan untuk semua peringkat umur bermula dari bayi, kanak kanak dan orang dewasa. Balm ini berasaskan minyak pati tumbuhan atau ‘essential oils’. Antara essential oils yang digunakan dalam balm Tasneem Naturel ialah Lavender, Marjoram, Bergamot, Tea Tree, Fennel, Geranium. Balm Tasneem Naturel adalah 100% semulajadi dan bebas dari… Read more »

Badan Berangin – Cubalah Air Rebusan Serai Halia Lemon

Permandangan di pagi hari depan rumah Mak Biasalah musim buah durian ni, balik-balik kampung jer walaupun kami tak ada dusun tapi rezeki nya macam ada 10 pokok.Haha…Makan durian puas-puas sebelum balik Shah Alam, bukan setakat buah, kuah durian, tempoyak. Alhamdulillah Rezeki. Dah sedap2 di tekak tu, esoknya badan terus rasa berangin, sakit-sakit badan. Teringat nak buat rebusan halia, tengok di… Read more »

Anak meragam dan tidur tidak lena, ibu naik gila

“Kak saya dh nak naik gila haha” Ini kisah setahun lepas, sungguh menjentik hati Mama. Sungguh saya terkejut dengan whatsaap ibu ni. Yelah, mana tak nya naik gila, bila anak merengek meragam tak nak tidur dan dah tidur pulak, sekejap bangun ( tidak tidur lena) . Esok mak nya pagi-pagi nak pergi bekerja pulak. Di tempat kerja, tekanan di tempat… Read more »

Kelas Online TN

      No Comments on Kelas Online TN

” Terima Kasih Mami Min. Semalam saya just dengar je….Lepas solat subuh tadi, saya nangis lepas sayadengar semula ….bukan apa, sebenarnya saya sedikit terkesan bila agen saya senyap. Rupanya baru saya sedar, Saya perlu jaga hubungan dengan Allah. Saya perlu penuhi setiap Master Checklist, buat dengan ikhlas. Barulah secara tak langsung, baru customer @ agen yg terbaik akan pm kita…. Read more »

Madu Hutan Cair dan Baunya Tengik ?

      No Comments on Madu Hutan Cair dan Baunya Tengik ?

Kak, kenapa Madu Hutan yang saya beli tu bau nya TENGIK dan AGAK CAIR? First time saya beli madu macam ni. Akak pun first time customer komplen dik Terkejut akak, dengan soalan customer yang baru satu jam beli MADU HUTAN RIAU. Akak pun bagi la Certificate Pengesahan Asli dari Institute Genome Malaysia ni untuk yakin kan adik ni. Akak agak… Read more »