10 TIPS BOLEH BANTU MASALAH BAYI MENANGIS, MERAGAM, SAWAN TANGIS

Posted on 2 min read 339 views
Apa yang anda perlu lakukan sekiranya anak anda menangis, meragam, kembung dan tidak selsesa semasa berpantang :
  1. Pertama : Periksa anak anda dengan doktor untuk memastikan tiada masalah fizikal. Ini penting supaya anda boleh mencuba kaedah yang lain untuk menyelesaikan masalah bayi anda.
  2. Kedua : menjaga diri sendiri dan berehat,bergilir2-gilir antara ibu dan bapa. Elakkan rasa tertekan di saat ini.

10 tips menghadapi bayi menangis, meragam, sawan tangis semasa berpantang.

Bayi menangis terutamanya dalam berpantang amat membingungkan, memenatkan ibu dan ayah. 10 tips / petua / idea yang boleh membantu mengurangkan dan membantu anak yang meragam, menangis tak henti :

1: Semak sama ada bayi anda selesa. Lihat sama ada lampinnya penuh, atau sama ada dia terlalu panas atau sejuk.

2 : Beri anak anda susu jika ia bayi anda lapar, atau jika suapan terakhir lebih daripada dua jam yang lalu.

3: Bercakap dengan lembut kepada bayi anda, alunkan zikir atau bacaan atau bernyanyi kepadanya Dia mungkin hanya anda berada berdekatan, atau suara anda mungkin menenangkannya.

4 : Cuba dukung anak anda , mungkin ini dapat menenangkan bayi. Sesetengah bayi bertenang apabila anda membawa mereka berjalan-jalan

5: Cuba lakukan apa yang diperlukan oleh bayi anda apabila dia menangis dan sukar untuk ditenangkan. Sesetengah bayi bosan dan memerlukan rangsangan di belai, di buaikan dan di tenangkan. Anda boleh cuba mematikan lampu dan cuba menenangkan anak anda, atau anda boleh mencuba membukan alunan zikir atau bacaan Al-Quran.

6 : Cuba urut bayi. Ini selalunya akan menenangkan bayi anda dan membantu anda berehat. Ia juga boleh menguatkan ikatan antara anda dan bayi anda.Anda boleh cuba mengurut bayi anda dengan minyak urut semulajadi seperti Resty Oil, tidak panas dan ia membantu menenangkan anak anda dan tidur dengan lena. Pediatrik anda boleh mengajar anda bagaimana untuk melakukan urutan bayi. Anda juga boleh menyemak panduan bergambar untuk urut bayi.

7 : Mandian hangat di tambah pula dengan menggunakan sabun mandian aromaterapi Calm Bath akan membantu anak bertenang dan tidur lena, dan sapukan dengan Calm Balm yang membantu menenangkan. Ada Essential Oil Bergamot utk reduce stress. Essential Oil Marjoram yg dikenali sebagai “joy of mountain”. Essential Oil Geranium yang bantu menenangkan.

8 : Tanya pakar pediatrik atau doktor anda untuk mendapatkan nasihat. Mereka akan dapat meyakinkan anda tentang kesihatan bayi anda, serta memeriksa teknik pemakanan anda dan memberikan petua dan nasihat berharga untuk menguruskan keadaan anda.

9 : Sekiranya anak anda kembung, boleh la cuba di urut dengan T-Rub atau Minyak Telon Semulajadi Stommy Oil. Kembung di Kalangan Bayi – click sini

10 : Boleh juga cuba beri anak anda pacifier atau punting 😉

Strategi yang berbeza mungkin akan membantu bayi yang berbeza. Mungkin juga tidak membantu, tapi cubalah, mungkin harini ini tidak berkesan tetapi esok berkesan kan. Anda mungkin perlu mencuba sesuatu yang berbeza. Setiap hari berbeza.

Anda juga boleh mencuba untuk melihat mana yang paling mungkin membantu situasi tertentu anda. Jika salah satu daripada strategi ini tidak berfungsi selepas beberapa ketika, anda boleh mencuba yang lain.


Berminat dengan mana-mana Produk Tasneem Naturel atau ingin jadi agen Tasneem Naturel :  Whatsaap 01156254769 atau click sini http://www.wasap.my/601156254769

COD / Pickup Shah Alam
Poslaju Seluruh Malaysia

Tasneem Naturel Shah Alam

Share

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

No Comments Yet.

0
Your Cart