MINYAK URUT BAYI SEMULAJADI : Resty Oil Tasneem Naturel

Posted on 2 min read 30 views

Pelbagai faedah boleh didapati daripada urutan minyak untuk bayi yang baru dilahirkan. Antaranya ialah imenggalakkan ikatan antara ibu dan bayi “bonding”. Ia juga membantu mengaktifkan pelbagai deria.

Sentuhan dikatakan telah mula berkembang sejak dari alam rahim lagi. Sentuhan memberikan rasa selamat, penerimaan dan kepercayaan.

Resty Oil Tasneem Naturel diformulasi khas bukan hanya sebagai minyak urut bayi, malah dewasa pun boleh guna. Ibu pun boleh guna tau!

Resty oil boleh memberi kesan tenang, selesa dan membantu redakan tantrum!

Anak biasanya sangat mudah tidur selepas di urut dengan Resty Oil ini. Boleh juga disapu pada kepala untuk lebatkan rambut dan di sapu untuk meredakan suhu ketika demam, melegakan batuk dan juga selsema.

Bahan-bahan  / Ingredient Resty Oil dan manfaat secara general :

  • Jojoba oil – Melembabkan kulit & melebatkan rambut
  • Sweet Almond oil – Melindungi kulit daripada kering dan sensitif, merawat ruam kulit, melegakan kegatalan akibat ekzema, mengawal keguguran rambut
  • Grape Seed oil – mengurangkan inflamasi/keradangan pada kulit (ekzema, ruam)
  • Eucalyptus oil – melegakan batuk & selsema, melegakan sakit otot&sendi
  • Lemon oil – menurunkan suhu badan yang panas (demam), melegakan batuk & selsema, merawat masalah penghadaman (kembung, sembelit)
  • Lavender oil – meningkatkan kualiti tidur, mood yang lebih stabil, memberi rasa relaks
    Rosemary oil – melancarkan peredaran darah, melegakan sakit otot,sendi & kepala, merawat keradangan kulit (ekzema, psoriasis)

Wah berbaloi sangat! Multipurpose dan boleh guna top to toe.

Cara penggunaan:

  • Sapukan dan urut lembut bayi dan anak anda selepas mandi dan juga sebelum tidur

Kata Pengguna :

1. “.Semua produk di Tasneem Naturel saya dah try.Memang anak serasi.Yang paling saya suka Resty Oil.Sebab suka urut dia lepas mandi dan sebelum tidur.Biasanya bila lepas saya urut dia,automatik dia mengantuk dan lena

Saya kenal Tasneem sejak anak umur 3 bulan.Pertama kali cuba sebab anak kerap nangis dan terjaga bila malam.Bila amalkan secara konsistan selama seminggu baru nampak perubahan.Sekarang anak saya dah 1tahun 3 bulan” – Nia Sara.

2.”Baru lepas pantang, tak sangka rambut baby banyak ni.

Penangan pakai Resty Oil ni. Patutlah ada anak tu kena cukur 2 kali dah dalam masa 2 bulan. Rambut banyak sangat payah nak mandi

Mami pakai Resty Oil ini utk urut 1 badan baby. Elak demam selsema, tak sangka menjadi untuk lebatkan rambut.”

– Mami Min, Perlis. –

3.

Isipadu: 60ml

Harga: RM 69

Tempoh penggunaan: 2-3 bulan (bergantung kepada kekerapan penggunaan)

Cara guna: Gunakan untuk mengurut keseluruhan badan anak selepas mandi


Berminat dengan mana-mana Produk Tasneem Naturel atau ingin jadi agen Tasneem Naturel :  Whatsaap 01156254769 atau click sini http://www.wasap.my/601156254769

COD / Pickup Shah Alam
Poslaju Seluruh Malaysia

Tasneem Naturel Shah Alam

Leave a Reply

No Comments Yet.

Produk Kami

1
Massage Oil Bayi Semulajadi
Powered by
0
Your Cart