CF-Rub Bath : Mandian untuk melegakan batuk , demam dan selsema

Posted on 3 min read 141 views

Musim dia mai dah uuuiiii…

Musim apa?

Musim demam, batuk selesema dan sewaktu dengannya lerr. Hujan-hujan ni sejuk ya amat, so mmg mudah sangat anak-anak kena sakit demam,batuk dan selsema ni. Tak senang duduk mak ayah kan?

Banjir-banjir ni dgn mak ayah sekali banjir air mata mengenangkan anak tak sihat. Siang malam menangis tak selesa, hidung berairnya, dada berombak badailah. Kesian lahai kat anak, kan?

Tapi jangan risau.

Cubalah CF-Bath dari Tasneem Naturel ni. Haaa, mesti jadiklah citer dia! Takyah dah susah-susah nak perah lemon, tepek daun sirih, pakai stokin bawang. Uih leceh!

Amik je CF Bath ni, picit dalam baldi pastu kacau kasi berbuih sikit. Ha dah boleh guna, mandikan anak tu. Biar jap meresap dlm badan baru bilas.

Setel!

So, masih nak bermuram durja anak tak sihat? Haish, CF-Bath kan hado!

Ahchoom, ahhchooom go away!

Apakah CF-Bath ?

Apa maksud CF tu ye? C tu untuk Cough dan F untuk Flu. Jadi maksud CF-Bath ini ialah Cough and Flu Bath. Mandian yang di formulasi khas dari ramuan organik berasaskan Essential Oil. Ia berfungsi :

  1. Membantu untuk menurunkan suhu badan ketika demam.
  2. Membantu untuk melegakan selsema dan batuk.
  3. Membantu untuk mengurangkan kahak.
  4. Membantu melegakan pernafasan.

Ingredient CF-Bath

CF -Bath dirumus khas dari ekstrak sireh, strawberry, lemon oil, orange, cypress, eucalyptus,tea tree dan frenkinsence

Sireh : Β  membantu dalam mengusir lendir dan kahak terkumpul terutamanya dalam paru-paru dan saluran pernafasan

Betel leaf oil has expectorant properties that aids in expelling accumulated mucus and phlegm especially in the lungs and the respiratory passages. Along with this, the antimicrobial properties of this help in killing contagious microbes in the system like bacteria and viruses that aggravate respiratory infections, if left uncontrolled ” http://ayurvedicoils.com/tag/ayurvedic-health-benefits-of-betel-leaf-oil

Lemon Oil : Boleh membantu menurunkan suhu ketika demam, dah tak perlu perah-perah lemon dah kan.

Orange Oil : Manfaat : Β Kaya dengan haruman sitrus yang meningkatkan semangat, membantu menghapuskan toksin dalam badan, membantu mengurangkan tekanan, membantu melegakan selsema dan asthma dan banyak lagi.

Cypress : Antivirus, antikuman dan melegakan sakit kepala dan migrain

Eucalyptus : Melegakan batuk dan kahak

FrankincenseΒ  : Melegakan stress dan kahak

Tea Tree : Antivirus , membantu melegakan batuk kahak dan demam.

Ini adalah manfaat ringkas bahan-bahan dalam CF-Bath ini, banyak lagi tau manfaatnya.

Cara penggunaan:

Basahkan rambut dan badan anak dengan air,kemudian letakkan Cf Bath dan gosok lembut ke badan dan ratakan. Kemudian biarkan seketika dan bilas badan dengan air bersih.

Testimoni CF-Bath

Pengalaman anak guna cf body wash, bau yang wangi, dan Hingus anak cepat kering.. Guna utk anak last..” Puan Azni Abu Samah:

“Cfrub Bath, bila anak demam alhamdulillah demam cepat kebah paling lama 3 hari dah xpanas badan..sama juga dgn org dewasa guna (suami)memang sangat membantu demam panas badan pun xlama” Puan Anie

“Cf-Bath sgt membantu kala anak batuk selsema. Selain top up dgn balm, body wash pn brguna. Tak pening nak cari lemon. Bau segar, badan jd fresh” Puan Suhana

Harga CF-Bath

 


Berminat dengan mana-mana Produk Tasneem Naturel Whatsaap 01156254769 atau click sini http://www.wasap.my/601156254769

COD / Pickup Shah Alam
Poslaju Seluruh Malaysia

Saya Agen Tasneem Naturel Shah Alam

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Produk Kami

0
Your Cart