Madu Hutan Cair dan Baunya Tengik ?

Posted on 2 min read 39 views

Kak, kenapa Madu Hutan yang saya beli tu bau nya TENGIK dan AGAK CAIR? First time saya beli madu macam ni.

Akak pun first time customer komplen dik

Terkejut akak, dengan soalan customer yang baru satu jam beli MADU HUTAN RIAU. Akak pun bagi la Certificate Pengesahan Asli dari Institute Genome Malaysia ni untuk yakin kan adik ni.

Akak agak kesian, sebab adik ni cakap selalu dia beli madu tu pekat dan bau nye tak macam ni.Yelah akak bukan jual air peeepsi bau warna dan rasa mesti standard dia cakap dia pun takut nak beli madu sebenarnya tak tau mana asli mana tak.

Saya rasa agak bersyukur selalu di gigit lebah, sebab rumah mak di kampung ada je lebah bersarang masa kami kecik2 dulu, mak cakap tak pe nanti leh kuat lari hahaha, jadi kami dah agak biasa bau madu yang di perah asli dan itulah bau madu walaupun ia berbeza tapi ia bau madu.. paham ke

Tapi macam akak cakap tadi, bau warna dan rasa madu tak sama, sebab ia dari sumber yang berbeza. Ye tak di nafikan memang banyak madu tiruan, atas kesedaran itu maka abang saya sendiri mengambil inisiatif untuk test semua madu  di Institut Genome Malaysia sebelum ia di jual dan di consume juga oleh kami.

Tak dapat akak nak beli keyakinan orang tanpa certificate ini

Tetiba pagi esoknya whatsaap masuk, kak saya nak order sebotol lagi madu ni.. mak saya nak.. Alhamdulillah…mungkin dia banyak meng google malam tadi. 

“Madu yang kami jual merupakan madu asli yang tidak diproses.

Tidak diproses bermaksud ianya tidak dikeringkan seperti mana anda lihat madu yang kebanyakannya pekat melikat yang dijual di pasaraya dan juga Madu Asli ini tidak disentuh oleh besi.

Maksud madu yang diperoses ialah madu yang telah melalui proses pengeringan.”

Berminat ingin mendapatkan Madu Hutan Riau bolehlah whatsaap saya di 01156254769 atau CLICK SINI www.wasap.my/601156254769

Leave a Reply

No Comments Yet.

Produk Kami

0
Your Cart