Kisah Kami : BabyWearing Kain Batik Lepas

      No Comments on Kisah Kami : BabyWearing Kain Batik Lepas

Mama tengok-tengok Facebook semalam, jumpa la gambar ni. Gambar Nur Alisya yang di yang gendong ayahnya beberapa tahun lepas.

Al kisahnya Alisya memang agak semangat, memang kalau dukung dia tu terasa la. Kami ada jugak cuba carrier yang di hadiahkan oleh kawan Mama auntie Kong dan Renu. dan juga carrier kakak nya, tapi dia tak mahu duduk pulak.Anyway thanks antie2 cun tu..ada jugak la guna 2,3 kali tau.

Jadi mama pun decide search la, join la group baby wearing. Tertarik dengan penggunaan batik lepas. Murah dan mungkin baby lebih selesa. Yess, memang Alisya selesa dalam tu, tengok tu siap boleh tidur dengan lena gitu. Mama rasa sebab kainnya lembut, tak panas, angin masuk kan.

Kitorang search la belajar ikat gendong ni, bukan kitorang la sebenarnya, Mama searchkan …Mama cari jalan , tapi ayah yang belajar ikat nya. Itu memang kepakaran ayah dia, tangannya berseni..Hihi…dan semestinya ayahnya la gendong kan…heeeee…Thanks Ayah AlisyaDina

Patut buat video dulu-dulu kan..hihi.

Start dari Alisya ni la Mama belajar banyak menda yang Natural, dari pemakanan , skincare, babykits (Tasneem Naturel) dan banyak lagi. Sesungguhnya Allah menjadikan sesuatu tu tidak sia-sia.
throwback la sangat …..
Camne nak ikat tu, korang search jer di Youtube cara-cara ikat kain gendong. Selamat Mencuba!

 

 

Leave a Reply