MILOO COKLAT VERSI SIHAT

Posted on 1 min read 54 views

Assalammualaikum, Resepi ini saya copy dari FB Puan Founder Shareeza. Semoga bermanfaat buat semua.

JOM BUAT ‘MILO CEKELAT VERSI SIHAT’


Kalau uoll dah beli flash sale II or combo cuti sekolah II yg ada kombinasi mikkaemilkpowder +mikkae cacao powder tu bolehlah buat DIY MILO HOMEMADE VERSI SIHAT.

Nah resipi

1 1/2 cups milk powder (MIKKAEMILK POWDER, kalau nak ganti dengan mana2 susu tepung pun boleh ikut suka)
1/2 cup sugar (orcs/castor/coconut sugar/brownsugar/)
1/2 cup cocoa powder (MIKKAE CACAO POWDER)
Optional- kalau nak add gum arabic ke, nondairy creamer ke, anything else. up to u..

Kalau ahli keluarga ramai yg suke ‘milo’ bulihlah double triple resipi ni

Ayak semua bahan diatas. Tapi mommy malas ayak tadi, mommy gaul guna whisk je sebab buat skit je utk Faiz je ni.. Simpan dalam bekas kedap udara or dalam fridge. Tahan lama tanpa pengawet

Bila rasa nak bancuh ‘milo’ scoop in je 3tbsp adunan tadi + 8oz air panas.

Resipi ni basic , time nak minum tu haa time tu adjust lagi ikut tekak ..kot lah satu umah masing2 ada yg suka manis ada yg tak berapa manis ada ..bulihlah time tu tambah susu cair ka, susu pekat ka, puri kurma ka madu ka, creamer ke.. ikut uoll. Kalau nak lagi umpph, buh skit chocolate chip.. Sedap!!
#homemadewithlovebyMommyNoah

=======================================================================
Berminat ?
Whatsaap saya di 01156254769 atau Click : www.wasap.my/601156254769
Penghantaran Seluruh Malaysia
COD/Pickup Shah Alam
Susu Mikkae Shah Alam

Leave a Reply

No Comments Yet.

Produk Kami

0
Your Cart