Petua Batuk dan Asthma

      No Comments on Petua Batuk dan Asthma

Assalammualaikum Semua..Bz ke mak-mak semua. Nak share satu petua ni.

Siapa tau daun apa ni? Nih dia daun herba bangun-bangun. Kalau ada batuk,asthma ke boleh la cuba ni.

Caranya,rebus dengan air untuk dapatkan ekstranya dah sejuk minum. Sonang kan..

Lagu satu cara,ada kakak ipar tunjukkan ialah kunyah dan telan daun yang area pucuk tu. Tapi jangan lupa basuh dulu tau😊 Masa dia cuba tu dah lama batuk dan bila kunyah dengan izin Allah memang baik batuknya.

Hasil perkongsian di FB acik haritu, ada ramai yang komen dan antara feedbacknya ialah:
 

“Pia ada Kak pokok Nie…. Hari tue Atan asyik kena gas aje…. Pas tue mak mertua bg pokok Nie daun Nye gosok2 sapu Kat dada Atan…. Selebih Nye ayah pia tanam…. Alhamdulillah hidup Kak pokok Nye….” Puan Pia

“Dulu pernah batuk sebulan x baik2, makan ubat sebotol pon x baik, pastu minum air rebusan ni, 2-3 hari, alhamdulillah, terus baik.”.Puan Zuraida

 

“Aku py petua, layur kan daun ni, then perah airnya. Pstu letak madu n mkn. Selalunya menjadi tp mkn masa. Biasala tradisional py cara.” Puan DD

Selamat Mencuba! Semoga bermanfaat!
Nampaknya dah makin segar pokok ni acik tanam di pasu. Yang satu lagi sudah habis di makan siput. hi hi hi..
Berminat dengan  Tasneem Naturel Whatsaap 01156254769

COD / Pickup Shah Alam
Poslaju Seluruh Malaysia ❤

.
Belian lebih daripada 1 balm potongan 10%
Saya Agen Tasneem Naturel Shah Alam

Leave a Reply