Anak tak nak tidur la !

Posted on 2 min read 1 views
Ada yang tanya  kenapa dah pakai Sleep Time anak tetap tak nak tidur?
Ok ibu ayah. Macam ni.
Dalam tubuh manusia ada dua hormon yang penting untuk tidur dan rehat, iaitu hormon melatonin dan serotonin.
Hormon serotonin ni dia bantu galakkan rasa tenang muncul. Bila tenang badan anak akan relaks tau.
Selain makanan, ada minyak pati dari tumbuhan yang boleh digunakan untuk galakkan penghasilan hormon ni, dan minyak pati tu ada dalam balm Calm time.



Hormon melatonin pula ialah hormon yang menggalakkan anak tidur nyenyak. Maksudnya kalau selama ni tidur 30 minit terjaga, kalau hormon ni stabil, tidur akan jadi lama. Minyak pati dari tumbuhan yang bantu penghasilan hormon ni ada dalam balm Sleep time.


Ok, ada mommy tanya macam mana saya nak tahu saya nak guna yang mana?
Macam ni puan/tuan.


Antara tanda yang boleh kita tengok dekat anak.
Mata dah merah, memang mengantuk tu, tapi 3 jam tak tidur tidur dan meragam, sebenarnya yang tak stabil ialah hormon serotonin. InsyaAllah, sapu Calm Time dia kan relax, dan boleh tertidur, sapu dengan cara betul ya mommy.


Kalaulah, sapu Calm dah, nampak relax dah tidur dah, tapi sekejap jer terjaga, bermaksud, hormon melatonin yang tak stabil. Maksudnya anak tu perlukan Sleep Time untuk bantu tidur nyenyak.


Boleh ke sapu dua-dua?


Sapu calm dululah, lepas 15 minit nampak dah kesan baru sapu sleep time ya.


Sebenarnya, semua ni, bergantung juga pada pemakanan, dan susu ibu, kalau makanan tidak bembantu, memang kesan dia anak susah nak relax dan tidur. Berapa jam sehari anak tu tidur pun mainkan peranan . Nanti cuba kira berapa jam anak tu tidur sehari ya. Ada banyak panduan kalau tanya pakcik google.


Apapun, kalau nak bantuan, beli terus 1 balm Calm Time, 1 balm Sleep Time. Beli 2 dapat less tau
Semoga sharing ni bermanfaat. InsyaAllah.


Berminat dengan  Tasneem Naturel Whatsaap 01156254769

COD / Pickup Shah Alam
Poslaju Seluruh Malaysia ❤

.
Belian lebih daripada 1 balm potongan 10%
Saya Agen Tasneem Naturel Shah Alam

Leave a Reply

No Comments Yet.

Produk Kami

0
Your Cart