Tips bertukar ke Susu Kambing Pure

Posted on 1 min read 40 views

Nak bertukar ke susu kambing pure untuk anak-anak?

TAPI anak tolak? 
 Susu kambing tanpa premix tanpa creamer tanpa gula tanpa kanji bagai memang sedikit tawar Lagi- lagi jika anak sudah biasa minum susu formula/susukambing yang manis(hidden sugar,tinggi creamer) berperisa berwarna.. 

 Mungkin anak akan menolak tak nak minum susukambing pure dulu.. yelah takde rasa manis pun, susu putih jer. Haa senang je, ibu-ibu jangan berhenti guna susu sedia ada, Kami cadangkan selang selikan dulu susu kambing pure dengan susu asal dia. 

 Cth sehari minum 4x susu, Jadi awal-awal ni, berikan 3x susu biasa, 1x susu kambing pure.. Atau mix kedua2 susu tu, Perlahan – lahan bertukar bagi tekak dia familiar dulu.. lama2 100% tukar, ikut 4days rule food tu.. atau boleh campurkan dengan sedikit madu atau serbuk coco , dan kurma puri (pemanis semulajadi) 

 Lama2 pasti licinnn dia minum Anak saya breastfeed memang tak ada masalah dengan susu plain ni 

Berminat dengan Susu Kambing Mikkae? 

Whatsaap 601156254769

Penghantaran Seluruh Malaysia
COD/Pickup Shah Alam


Susu Kambing Mikkae Shah Alam

Leave a Reply

No Comments Yet.

Produk Kami

0
Your Cart