Manfaat Fennel Essential Oil

Posted on 2 min read 585 views
Dalam TUMMY TIME BALM ada pati FENNEL yang dapat membantu mencegah dan melegakan kembung perut.
.
Sebagai antispasmodic berkesan, ia bertindak ke atas otot licin dalam perut dan usus, sekali gus mengurangkan kesakitan gastrik, dan ketidakselesaan yang berkaitan dengan senak, kembung perut, loya dan sendawa.
=============================

 

Sumber : https://draxe.com/fennel-essential-oil/

Fennel dalam bahasa Melayu ialah Jintan Manis.Fennel Essential Oil terkenal sebagai bahan berkhasiat untuk kesihatan pencernaan yang baik. Seperti tumbuhan akarnya, ia mempunyai rasa seperti licorice dan aroma yang dihasilkan dari menghancurkan benih tanaman dan melalui proses penyulingan wap.

Ia memberikan sokongan pencernaan yang luar biasa dan dapat membantu anda mencari keseimbangan dalam diet anda.

Fennel Essential Oil adalah antiseptik, boleh membantu mengurangkan dan mungkin menghapuskan kejang usus, membantu mencegah gas dan kembung, mempunyai kesan penyucian dan detoksifikasi, adalah expectorant, boleh membantu meningkatkan aliran susu ibu, dan merupakan pencahar semula jadi dan bahkan penyegar mulut!

Faedah Fennel Essential Oil

1. Menyembuhkan Luka
MInyak pati adas mempunyai sebatian tertentu yang membantu melindungi luka daripada dijangkiti. Selain mengelakkan jangkitan, ia juga boleh mempercepat penyembuhan luka, jadi jika anda ingin menyembuhkan luka, misalnya, minyak ini adalah pilihan semulajadi yang baik.

2. Mengurangkan dan Mencegah Kekejangan dalam Usus
Kekejangan usus boleh menjadi sangat menyakitkan, menyebabkan batuk, kekejangan di kawasan usus dan konvulsi. Fennel Essential Oil mungkin mempunyai kesan yang santai pada badan anda, termasuk otot-otot di kawasan usus. Kelonggaran usus ini benar-benar boleh membuat perbezaan jika mengalami serangan spasmodik, memberikan anda bantuan cepat dari kejang otot dalam usus.

3. Mengandungi Ciri-ciri Antioksidan dan Antimikrob
Minyak pati minyak ini adalah sebatian antioksidan tinggi yang memegang ciri-ciri antimikrob.

4. Melegakan Gas dan Sembelit
Fennel Essential Oil dapat membantu membersihkan usus, menghilangkan sembelit, dan menghilangkan gas dan kembung, memberikan bantuan yang sangat diperlukan. Hebatnya, ia juga boleh membantu menghapuskan pembentukn gas tambahan.

5. Membantu Penghadaman
membantu melegakan gas, kembung dan sembelit, tetapi ia juga boleh membantu menghapuskan cirit-birit.


Saya agen Tasneem Naturel. Berminat dengan mana-mana Produk Tasneem Naturel Whatsaap 01156254769 atau click sini http://www.wasap.my/601156254769

COD / Pickup Shah Alam
Poslaju Seluruh Malaysia
Saya Agen Tasneem Naturel Shah Alam

Share

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

No Comments Yet.

0
Your Cart